2010. szeptember 10., péntek

Németh Lehel : Őszi eső


Kis klemátisz az esőben
Tegnap szinte még nyár volt,
tűző nap fénye lángolt.
Július volt, éreztem én,
július volt szeptember végén.

Arcomra hull az őszi eső,
csendesen hull, csak permetező.
Néma az út, csillog a fény,
senkise jár, csak egyedül én.
Egyre csak hull, mint halk zokogás,
homlokomon így múlik a láz.
Épp olyan hűs, mint puha kéz,
simogató, s csak téged idéz.




Esőben a kertben ázva fotóztam
Messzire száll most a gondolatom,
rólad álmodozom, ajkam csókodra vár.
Úgy vár, mint ahogy soha még,
szívem újra tiéd, újra itt van a nyár.

De arcomra hull az őszi eső.
Hol van a múlt, a boldog idő?
Kérdezem én, s nincs felelő,
egyre csak hull az őszi eső.
Még jön egy új, boldog idő,
könnyeimet, mosd le őszi eső!

2010. szeptember 9., csütörtök

Ősz, színek, fények

Ma délutánra eltűnt az eső a szél, így hódolhattam egy keveset makró fotózási szenvedélyemnek. Kora délután olyan fények voltak, ami kiválóan alkalmas a fotózásra. Ki mentem a kertünkbe és nagy örömömre, virágzik a napraforgó amit a kislányom ültetett. Rengeteg bimbó van rajtuk, nagyon jó lenne, ha még nem jönne a fagy. Szeretek gyönyörködni ezekben a színekben. Néhány napja még a munkahelyemre is hordom a fényképezőgépemet, hátha találok témát a fotózáshoz. Sajnos se téma sem megfelelő időjárás nem volt.


Tegnap, ahogy azt előző bejegyzésemben írtam, elmentem apukámmal a termálfürdőbe. Nagyon kellemes volt. Szinte teljesen üres volt a medence. Jót beszélgettem apuval és közben kiáztattam magam. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


2010. szeptember 7., kedd

TSMT

 Ma elkezdtük Bence fiam TSMT tornáját az alapítványban. Ennek a tornának köszönhetjük, hogy gyors és látványos fejlődésnek indult a fiam. Tavaly áprilisban kezdtük el és bár minden kezdet nehéz, most ott tartunk, hogy a felmérések alapján előrébb tudtunk lépni. Minden eredményen felbuzdulva, no meg az alapítvány javaslatára, belekezdünk a HRG úszásba is. Azoknak a szülőknek akik állandóan negatív visszajelzést kapnak az óvodából gyermekükről mindenképpen javaslom a megjelölt linkek nyújtotta információk elolvasását.

  Holnap elmegyek apukámmal egy kicsit pihenni, munka után a veresegyházi gyógyfürdőbe. Tavaly a nagy hideg időben többször is ellátogattunk oda, és az akkor oly rendszeres hólapátolásnak köszönhető derékfájásomat rendesen megszüntette. Már most előkészítem a derekam, mert egy-két hét és lehet felrotálni a kertet. Apunak is jót fog tenni, mert állandóan panaszkodik, hogy fáj a lába, dereka.
Nagyon kellemes, kicsi termálfürdő.
  Mindenkinek szívesen ajánlom, hogy jöjjön ide és próbálja ki.

2010. szeptember 6., hétfő

Megint szeptember.

xlator: ősz

Meg kezdődött a szeptember, tehát elindult gyermekeimnek az óvoda, megkezdjük szokásos programozott dolgainkat. Eszternek zeneovi, (ez egy fakultatív délutáni foglalkozás) Torna a BHRG alapítványban.
Ugyan itt Bencének is van torna, de neki szintén a BHRG alapítványban, csak egy másik telepen van úszás is.
 Egyszóval munka után lesz még mit tenni és mivel kertes házban élünk, lassan meg kell kezdeni a kerti munkákat is. Ha időnk engedi a hétvégén szeretnénk elmenni Szentkútra. Csodás fotókat láttam erről a helyről az Indafotó weboldalán, ahol az én fotóimat megtalálhatjátok.Tegnap lebontottuk a medencét a kertben és leraktam télre a pincébe. Nem volt túl sok alkalom a nyáron a pancsolásra. Remélem jövőre jobb nyár lesz az ideinél! Egyszóval vége a nyárnak, itt van az Ősz.

xlator: montázs