2011. január 3., hétfő

Így teltek az ünnepek.

Nem is tudom, hol kezdjem, olyan rég írtam bejegyzést. Talán onnan induljunk, hogy megérkeztek Vikiék (Orsi testvére és családja) Dec 22.-én. Kimentünk a Repülőtérre, nem kellet sokat várni rájuk, a gép nem nagyon késett. Haza vittük őket, majd egy gyors kajázás és megbeszéltük, hogy kinél, mikor hogyan töltjük az ünnepeket. Vikiék elmentek Hajdúszoboszlóra apósomékkal, így maga a Karácsony nélkülük telte el, sajnos igen gyorsan, de annál jobban.Gyerekeim rengeteg ajándékot kaptak idén és nagyon boldogok voltak. Minden nap hozott valamit a Jézuska.
Szenteste, mint mindig, most is a Nagyuséknál kezdődött és nálunk ért véget. Nekem mindenhol jutott halászlé és rengeteg rántott hal. Én inkább a rántott halszeleteket szeretem, de a halászlét sem vetem meg. Karácsony első napján Öcsiéknél voltunk. Eszméletlen jó hangulatban töltöttük el az estét. A nagy zabálás után ( Öcsi és Éva remek kaját készített) társasjátékba kezdtünk. Egy olyan játékot játszottunk amit nem ismertem (ez nem nagy csoda ugyanis én nagyon ritkán szállok be társasjátékba). A játék neve BUMM. Igen egyszerű játék rengeteget lehet közben nevetni. A játék nevéből már lehetett következtetni , de elmondom a lényeget: Kártyákon kérdések vannak, húzni kell (alapvetően igen egyszerű kérdések) megválaszolni egy ketyegő bombával a kezedben és ha te válaszoltál tovább adod a bombát és akinél letelik az idő, az-az felrobban a bomba, annak kell elrakni a kártyát. Az a győztes akinek a legkevesebb kártyalapja van a végén. Mondanom sem kell, nyilván kitaláltátok, miért nem szoktam társasjátékot játszani, -igen ... utálok veszíteni, és ez mindig sikerül is nekem. Sziszike az egyik kérdésre, miszerint, mondj egy megyét, (mentségére legyen mondva, hogy itt nagyon fontos a gyorsaság) az válaszolta, hogy Zabaúj Zemplén megye. Mondanom sem kell, hogy negyedórás szünetet kellet tartanunk, mert annyit nevettünk, hogy már fájt a hasunk. Ne haragudj Sziszi ettől mi még nagyon szeretünk, de ez volt a nap poénja. Egyébként mindenki mondott olyant amin sokat nevettünk, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a játékot, kiváló szórakoztató, családi társas.
Karácsony második napján Orsi másik unokatestvérék jöttek hozzánk, Attiláék! Valamikor a szülinapom tájékán elmaradt egy nyúlvacsora amit Attiláékkal tervezgettünk így Karácsonykor, nem túl tradicionális módon nyúlhúsleves és nyúlpaprikás volt a menü. Megint rengeteg ajándékot hozott a Jézuska. Bence kapott egy kalóz felszerelés, és egy állat farmot, a favasútjához. Most minden nap a kis farmmal játszik.
29.-én Karácsonyoztunk Vikiékkel együtt Judyéknál. Itt sajnos egyetlen fotót sem készítettem, mert voltam olyan okos, hogy a fényképezőgépet elvittem magammal, viszont otthon gondosan lementettem a fotókat a kártyáról és a nagy rohanásban benne felejtettem a kártyaolvasóban. Ezek után beindult a Szilveszter megtervezése. Kaják, piák megvásárlása. Nagyon nagy segítségemre volt anyukám és Attila felesége Móni. Anyu megsütötte a Stefánia vagdaltat és a tepertős pogácsát, Móni megsütötte a Malachusit, csinált salátát ...
Rengeteg pia is összegyűlt, így minden együtt volt a jó szilveszteri party-hoz. Gyakorlatilag igazi felnőtt buli volt, mivel az én gyerekeimmel a szüleim vállalták be a szilveszterezést, Viki gyerekeit pedig Apósomék vállalták. Köszönet érte! A hangulat nagyon jó volt, én szinte észre sem vettem az idő múlását. Az egyik pillanatban érkezni kezdtek a rokonok, vendégek, azután ripsz-ropsz már hajnal öt volt. Ekkorra annyira elfáradtunk, hogy tévénézés közben távirányítóval a kezemben aludtam el. A hangulatról tanúskodik  egy diashow amit a szilveszteri fotókból állítottam össze.
Végezetül, szeretnék mindenkinek nagyon Boldog, Békés Újévet Kívánni! Legyen olyan ez az Esztendő mindenkinek, amilyenre csak vágyódik!