2013. augusztus 27., kedd

Kicsit beleszerettem a HDR fotózásba

 Tisztában vagyok vele, hogy ezen próbálkozásaim még nem olyanok mint az interneten a HDR hastag alatt található képek nagy-többsége, de kérlek vegyétek pozitívan az igyekezetemet.
:-)
  Nagyon sok fotót néztem meg ebben a témában, jobbnál-jobbakat. Hatalmas terület, rengeteg ötlettel, lehetőséggel. Ez egy hihetetlen kreatív technika, amihez renget anyagot lehet találni a világhálón. Éppen azért mert olyan sokféle fotó állítható össze, nehéz az első próbálkozásoknál már egyénit, kimagaslót alkotni. No de valahol muszáj elkezdeni.
  Nekem az alábbi fotóim az első próbálkozásaim. Mindegyik három expozíciós HDR, melyeket a Canon EOS 1100D gépemmel készítettem és pc-n utómunkáltam.


Fóti Nagytemplom
Fisheye effektussal a Veresegyházi-tó

Erdőkertes, vasútállomásról fotózva

Erdőkertes Fő út, a benzinkút mellett

Napraforgótábla a domb oldalában

Erdőkertes és Vácegres közötti gerincről fotóztam

A házunk. Ez a legelső HDR próbálkozásom. Nem állványról három expóval.

ivacsi-tó


2013. augusztus 18., vasárnap

Álmos Vezérünk leszállt

Kislányommal elmentünk a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér leszálló pályájához, hogy megnézzük és lefotózzuk Álmos Vezér első budapesti leszállását, érkezését.
Itt mindenki A sólyom airways gépét várja
Zoli a kisfiával, Kornéllal és az én lányom Eszter
Több mint 30 percet késett Álmos Vezér, ezért még Eszter fotózása is belefért

A késés ideje alatt azért a légi forgalom nem állt, ezért néhány le vagy felszálló gépet is  lefotóztam.



...és megérkezett a Vezér




2013. augusztus 17., szombat

A Margit-szigeti szökőkútnál


A Margit-szigeti szökőkútnál

Még világosban a kútnál
 Tegnap este megnéztük a felújított Margit-szigeti szökőkutat. Nem olyan régen adták át a Margit-híd felőli bejáratnál a régi helyén egy jóval nagyobb és legfőbbként a turisztikai igényeknek megfelelő látványosságot. Reggel 10 órától, este 22 óráig üzemel, viszont az igazi látványt az esti utolsó 21 órakor kezdődő félórás műsor. A zene a fények a víz, csodálatos látványt biztosítanak, ami véleményem szerint vetekszik egy jól megkomponált tűzijáték látványával.
 Még tart a nyár, még jó az idő, kiváló esti program minden korosztály számára, arról nem is beszélve, hogy a Margit-sziget önmagában egy csodálatos helye Budapestnek. Én minden pillanatát tudtam élvezni, mert egy nagy sétálás és rengeteg fotózás a családommal együtt töltve a legjobb kikapcsolódás számomra.
Eszter
Benci fotózik (de vajon mit?)
Fáj a dereka az öregembernek
 a sok gyaloglástól.
A 21 órakor kezdődő show előtt kicsivel

Ritka pillanatok egyike!
 Benciről sikerült egy nagyon jó fotót készíteni!
:-)





Eszter készítette a fotót


S végül egy saját kis videó a szökőkút programsorozatának egy fejezete.

2013. augusztus 11., vasárnap

Remek hétvégénk volt

 Ezen a hétvégén minden jól sikerült. Sajnos ezen a nyáron nem sokszor fordult elő, hogy problémák, betegség, vagy bármi egyéb meg ne zavarta volna a pihenésünket. Persze most nem kezdek panaszkodni....  Pénteken meló után (igen, hál Istennek ezen a héten már voltam dolgozni, mert kiírtak, vége a betegállománynak) anyukámékkal meg Bencikémmel az egyik legmelegebb nyári délutánt medencénkben töltöttük.


A fürdőzés után elkocsikáztunk Eszterért Váchartyánba, ahol a hittan tábor zárónapját tartották. Eszter nagyon jól érezte magát a táborban. Sokat tanult, kreatívkodott,  mindenféle kis ajándék tárgyakat készített. A felügyelők is nagyon kedvesek, nagyon megkedvelték Esztert.




Péntekről szombatra virradóan megérkezett a várva-várt hideg front, ami hozzánk sajnos csak hidegebb, szelesebb levegőt hozott, esőt viszont nem. Délelőtt bekocsikáztunk Nagyushoz, hogy együtt töltsük és ünnepeljük a névnapját. Nagyából ebédig szakadt az eső, mivel ez nem nagyon kirándulós idő, úgy döntöttünk meg nézünk valamit az egyik plaza mozijában.
3D mozizás a hozzá való szemüvegben :-)
Ebéd után kora délután kisütött a napocska és kiváló kiránduló idő kerekedett. Nagyot sétáltunk a Római Parton, ahol kicsit kiélhettem fotózási vágyaimat. Leginkább gyermekeimet fotóztam, mint azt alább láthatjátok.






Csokifagyi



Anya és Lánya (Nagyus és Orsi)
    Vasárnap, az-az ma, itthon Grilleztünk ebédre csirkecombokat, Orsi készített remek vegyes zöld salátát. Ebéd után még egy rövid kis szunyálás is kijutott nekem. Mikor a nap már nem sütött oly nagyon egy órácskát fürödtünk. Nagyon kellemes volt a víz. Kicsit olyan érzésünk volt mintha a medencénk vize melegebb lenne mint a levegő. 





Vacsora után Eszterrel elmentünk bringázni (van némi súlyfelesleg rajtunk :-) Annak ellenér, hogy kicsi-lányom esett egy nagyot a bringával (szerencsés esés volt) elég jól esett a mozgás.




Ritka fotók egyike. Én vagyok látható rajta és Eszter lányom készítette.