2013. szeptember 28., szombat

Bakancsos túrán

Ma reggel mind a négyen elmentünk az Eszter sulijának a bakancsos túra szakkör által rendezett kirándulására. Reggel nyolc órakor volt a gyülekezés a  Neumann János Általános Iskola előtt. Kissé vacogva, de a jó kirándulásra alkalmas időben bízva vártuk az indulást. Én most először mentem el a bakancsosokkal erdőt kerülni de Orsi, Eszter és Bence már tavaly is végig túrázták a tanévet Flóra néni, Eszter néni  vezetésével. Nem tudom, hogy máskor menyien szoktak neki vágni de most szerintem igen sokan jöttünk össze, köszönhetően a várható jó időnek, a tanévkezdésnek, és a szemet gyönyörködtető ősz színeinek. Ez utóbbi engem mindenképpen érdekelt, hiszen hoztam magammal a kedvenc fotómasinámat, hogy mindenki láthassa, milyen csodás környezetben élünk.


Innen indult a túránk erdei szakasza


Reggeli fények az erdei úton


Az első útelágazásnál


Mi fent, Szada lent


Zelk Zoltán: Ez már az ősz

Ez már az ősz. Itt-ott még egy tücsök,
dalt próbál szegény, a füvek között.
Szakad a húr, szétfoszlik a vonó -
nem nótaszó ez már, de búcsúszó.

Ez már az ősz. Borzongva kél a nap.
Közelg a rozsdaszínű áradat.
Átzúg kertek, erdők, hegyek fölött -
elnémul a rigó, el a tücsök.

Mily korán jő, mily korán tör felénk -
hogy kortyolnánk még a nyár melegét!
Be üres is volt idén a pohár,
be hamar elmúlt ajkunktól a nyár!

S hallod, ők is, hogy szürcsölik a fák
az őszi ég keserű sugarát.
Hiába isszák, nem ad már erőt,
csügged az ág, sárgára vált a zöld

Csügged az ág, ejti leveleit.-
Ó, ha az ember is a bűneit
így hullatná! s lomb nélkül, meztelen,
de állhatnék telemben bűntelenül
.







Nos igen, mindig lehet bővíteni a baleseti oktatáson elmondott példatárat, miszerint mit is nem kellene csinálni a kiránduláson! :-)













A fiúk akik nem nagyon tudtak elszakadni a mobiljuktól! (Volt akinek majdnem sikerült végleg elszakadni tőle, ugyanis a nagy futkározás közepette, valahogy elveszítette telefonját, ami aztán később meglett.) 


Az erdő tele volt óriás őzlábgombával. Flóra néni kezében mint egy virág csokor úgy van összefogva a sok gomba.


Csanádi Imre: Búcsúzva köszöntő 

Szállj, szállj,
ökörnyál,
jön az ősz,
megy a nyár, -
megy a nyár, a nevetős,
komolykodva jön az ősz,
csillámló derekkel,
sárga levelekkel,
szőlővel, mosolygóval,
fűre koccanó dióval.





Fáradt, éhes, szomjas társaság megpihent ott, ahonnan elindult az út reggel.





 S végül még egy csoport képet is sikerült össze hozni, hogy mindenki lássa, milyen sokan töltöttük együtt ezt a szép napot.

2013. szeptember 24., kedd

Motorsport fotózás

  Ma délután azt találtam ki, hogy kimegyünk a gyerekeimmel fotótémát keresni a három-ház utca mögötti hatalmas dűnés területre. Ide. Itt ugyanis szinte mindig van téma. Az időjárás noha kellemes hőmérsékletű volt, az ég borús és hideg színű.
  Csalódás viszont nem ért, mivel egy öt főből álló 8-10 éves gyermekek alkotta motocross csapat tartott a dűnéken edzést. Az egyik apuka volt olyan kedves és nem csak, hogy megengedte, hogy fotózzam ezeket a remek kis srácokat, de még kifejezetten irányított is, hogy honnan fotózzak. Ilyen mozgó témát még soha nem fényképeztem, ezért bár nagyon élvezetes volt a kis száguldó ördögök között kattintgatni, sajnos erre a témára még nagyon nem voltam felkészülve. Olyannyira tetszett ez az este, hogy utána fogok nézni a mozgó témák fotózásának a leírásai között. Addig is megosztanám mai termésemet, persze csak azokat amik (úgy ahogy) sikerültek.















2013. szeptember 21., szombat

XIII. Közép-Európai Gőzmozdony Grand Prix

   Reggel kicsit borús, szeles, tipikus őszies időre keltünk. Orsi jó előre betervezte ezt a mai napi programot, aminek én nagyon örültem és vártam. A Vasúttörténeti parkba mentünk és természetesen Orsi leginkább rám gondolt amikor ide a jegyeket megvette, hiszen remek fotó téma. Nem tudom, hogy a gyermekeim számára mennyire volt érdekes látnivaló (idővel kiderül), én teljesen odáig voltam ...
  Nagyusnak a szülinapját sajnos kicsit kutyafuttában tartottuk, meg (összemostuk a vasutas programot és a szülinapot) amiért remélem nem fog neheztelni.
Sajnos mire indulnunk kellett haza addigra lett szép idő de ettől függetlenül sikerült néhány jó fotót készítenem.



HDR