2013. november 25., hétfő

Advent kezdete előtt

Advent kezdete előtti utolsó hétvégén, leszámítva, hogy Bencével megint kórházban jártunk... Orsi és a gyerekek kreatív ajándék készítő hétvégét tartottak. Évekkel ezelőtt hagyományteremtő céllal saját készítésű adventi naptárakat készített a családnak, ami minden napra egy kis ajándékocskát eredményez szenteste napjáig. Mindenkinek nagyon tetszett és mostanára már nem csak hiányozna ha karácsonyig nem lehetne bontogatni naponta, de a gyerekek is felnőttek a feladathoz és beszállnak az előkészületbe.



A képen egy parafa táblára festett fenyőfa van amit Orsi évekkel ezelőtt készített Adventre. Erre a táblára van feltűzve a 24 kis ajándék a gyermekeink már nem használatos kinőtt zoknijaiba csomagolva és feldíszítve. A parafa táblán látszik némi "patina" mivel év közben is használatban van csak olyankor üzenő tábla ként funkcionál.

Kellemes időtöltést, szép estéket kívánok mindenkinek Szentestéig!

2013. november 12., kedd

Ráckeve


  Egyszer már töltöttünk néhány napot itt Ráckevén akkor a Kék Duna wellness Hotelben, most pedig kipróbáltuk a Termálkristály Aqualandot. Abban a szerencsében volt részünk, (annyira nem is szerencse, mint inkább gondos szervezés) hogy a nagyus bevállalta erre a hétvégére a gyermekeinket és mivel barátainkkal Ádival és Zsuzsival voltunk wellnessezni és nekik a három fiukat szintén vállalták a nagyszülők, így igazi pihentető volt a kikapcsolódás.
  
-Szolgáltatás: 4* A szálloda szolgáltatásaira semmi rosszat nem lehet mondani
-Épület állapota: 2-3* 

Az épület sok helyen karbantartásra szorul, feltűnően sok falon van hosszú repedés.
Fontos megjegyeznem, hogy senki nem tudja miért, de renget sok légy volt mindenhol (szobánkban, étteremben, a wellness részlegeken...) A kaja kiváló és ami nekem tetszett, hogy igazi, Magyaros volt. A wellness részleg tiszta, kellemes és hangulatos. Szerintem összességében nézve jónak mondható szálloda, de csak jóindulatúan 4*
Szombaton sétáltunk sétáltunk egy nagyot a ráckevei piacon ami közvetlen a Duna partján van 
Zsuzsi, Ádi és Orsi
Ráckevei Református Egyházközség temploma
Zsuzsi és Orsi

Itt ért véget a piac
Vasárnap Csoda szép napkeltére ébredtünk reggel amit meg is örökítettem a szobán teraszáról.


Sajnos készülődnünk kellett, mert vége a hétvégének, de még reggeli előtt kipróbáltuk a szálloda külső medencéit és igazán jó volt, ugyanis csak mi négyen voltunk olyan elvetemültek, hogy korán reggel (szikrázó volt a napsütés de az ősznek megfelelően hűvös volt a reggel) kint a szabadban fürdünk novemberben. Nem fürödtünk sokat itt kint de az a néhány perc csodás nyugalommal és pár jó fotóval hagyott emléket nekünk.




2013. november 1., péntek

A PiXLator.com

   Születésnapomra sok mindent kaptam, de az egyik erősen ide való téma, ugyanis kaptam egy saját domain nevet. Na jó, valójában Orsi segítségével a szülinapomon regisztráltunk egy domain-t. Nagyon örültem neki, hogy kicsi feleségem nem igazán tiltakozott és segített. Azt találtam ki, hogy az Xlator blogja a változatlan formájában marad és üzemel tovább, csak mostantól itt ténylegesen a családommal és velem megtörtént dolgok, események és az ide vágó fotók, videók kapnak helyet. Ellenben, a PiXLator fotók olyan fotó blogként fog működni amire érdekes, különleges... fotók kerülnek majd fel.
   Minden kedves a blogomat olvasó barátom, nagyon nagy szeretettel várlak a fotó blogomon is. Kérlek nézd, kövesd, és kommentáld a fotóimat. Szeretem ha van véleményed, szeretem ha érdeklődsz.

Köszönöm:
Lala