2011. augusztus 27., szombat

Szép növény, de milyen?


Sziasztok bloggerek, segítsetek nekem! Tavasszal vettünk egy futónövényt amit annak rendje és módja szerint ki is ültettünk a kertünk teraszán egy nagy ládába. Valószínűleg pont a neki megfelelő virágföldbe és a számára legmegfelelőbb helyre sikerült elhelyezni, mert április óta folyamatosan, megállás nélkül virágzik. Ebből kifolyólag nagyon megszerettük. Csak éppen az a bökkenő, hogy nem tudjuk, a növény nevét. Ebből adódik, hogy még utána sem tudunk olvasni, annak, hogy az Ősz beköszöntével mi a teendőnk, ugyanis nagyon szeretnénk, ha jövőre is ugyan így végig virágozná nekünk a nyarat!
Figyelem! Aki bármilyen információval tud szolgálni a fotón látható virágzó növényről, az haladéktalanul tegye meg, hogy a blog alján lévő megjegyzésrovatban leírja. Mindenkinek előre is köszönöm!


7 megjegyzés:

  1. Valóban gyönyörű, kár, hogy nem tudok segíteni...
    Gondolom, mármint a kép alapján, ahogy a levele látszik, kemény, és valami mediterrán növényről lehet szó...

    Legtöbbször igyekszem megtartani a növények számláját, vagy címkéjét, mert a nevét tuti, hogy elfelejtem!
    :D

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mónika, köszönöm igyekezetedet. általában én is elteszem a kis címkét ami a virág földbe van bele szúrva, de sajna ezt úgy vettük, hogy még a nevét sem tudtuk meg a helyszínen levő eladótól(Bauhaus).

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Én is kaptam egy ilyet, és nehezen ugyan, de megtaláltam a nevét. Tölcsérjázmin magyarul, Mandevilla vagy Dipladenia néven lehet kapni a boltokban. Nyáron sok vizet, fényigényt kedvel, a téli gondozása még számomra nem egyértelmű, de lakik nem messze egy néni, akinek minden évben kint van a kertjében dézsában (és egyre nagyobb), megkérdezem hogy mit csinál vele a fagyok beálltával. Üdv Lizi

    VálaszTörlés
  4. http://www.balintgazda.hu/balint-gazda/gentischer/brazil-jazmin-a-szereleminda.html

    Ezt most találtam. Minden benne van.

    Üdv újra. Lizi

    VálaszTörlés
  5. Lizi, köszönöm szépen az infókat.

    VálaszTörlés
  6. Szia! Én idén kaptam egy ugyan ilyen virágot, és most szeretném átteleltetni.A bejegyzésből látom, hogy Te 2 éve próbálkoztál.Sikerült? Mit ajánlasz? Előre is köszönöm válaszodat!

    VálaszTörlés
  7. Így van, kétszer is próbáltam, de sajnos egyszer sem sikerült. Biztatás ként csak annyit, hogy utoljára sikerült volna, mert már elkezdett hajtani csak kicsit későn hoztam fel a pincében.

    VálaszTörlés

Ide írjál, ha véleményed van a bejegyzésről!