2011. április 27., szerda

Húsvéti virág fotók

Végre eljött az én időm, virágba, napfénybe borult a világ. A fotózásban azt szeretem a legjobban, hogy észre kell venni a szépséget, és miután lefotóztam, némi utómunkával látványossá teszem azt ami önmagában is gyönyörű. Néha nem is gondoljuk, hogy mennyi szépség vesz minket körül. Imádom a makró fotózást, mert sokszor nagyon pici, apró dolgok igazi szépséggé válnak amikor a fényképezőgép optikája felnagyítja.


Jó példa ez a fotó. Ezek a harmatcseppek egy nagyon pici pók hálóján csillogtak reggel.


Virágzik a kedvenc tavaszi virágom is a Nőszirom. Gyorsan csináltam is egy képet, amit némi utómunkával látványossá tettem.




Rengeteg képet csináltam az elmúlt napokban, így-hát lesz folytatás.

12 megjegyzés:

  1. Ezek csuda jó képek, gratulálok! Nagyon tetszenek! Üdvözlettel: Joe bácsi

    VálaszTörlés
  2. lalator, nagyon szépek a képek, látszik, hogy értesz hozzá!
    :)
    Lenne egy /szőke-nős) kérdésem.
    Pont most, húsvétkor adta meg magát a fényképezőnk objektíve sony dslr-a 700, aminek javításához árajánlatot kell kérnünk, vagy venni egy újat!
    Ha az új mellett döntünk, te milyet ajánlanál hozzá, ha benézel hozzám látod mire használom a gépet.
    A másik kérdésem pedig az lenne, hogy valóban szervizeltetni kell(ene) az objektíveket 3000 kattintásonként, mert az két gyerek mellett pár hónap alatt összejön...
    Ezt a szervizbe mondták, utólag!
    :)

    Válaszodat előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Én szerintem kétféle fényképezőgép márka létezik, a Canon és a Nikon. Ennél a két márkánál ami 50e Ft-nál drágább az már szinte, vagy, mindenre használható. 100e Ft felett csak akkor ajánlok gépet, ha nagyon rá vagy kattanva a fotózásra.
    -Szerviz? Nos én nagyon sokat fotózók, de még soha nem vittem szervizbe a gépeimet ok nélkül, viszont a Sony egy ilyen márka. Nem szidom, nem dicsérem, pusztán csak nem szeretem.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek a képek !!! Gratulálok!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek a képeid! Várom a folytatást. Nekem ez a makró nem igazán megy, igaz nem is próbálkoztam vele sokszor.

    VálaszTörlés
  6. MJ, köszönöm, hogy időt szántál rá. Nem olyan bonyolult dolog a makrózás, sokkal inkább fontos, hogy meglásd azt amit makró fotózni lehet.

    VálaszTörlés
  7. Hááát, ezek után fel sem merem tenni az én kis, eccerű képeimet... :)) Imádom az ilyen fotókat! Lenyűgöznek! Így nem csak azt köszönöm, hogy olvasol, vagy mi, hanem hogy láthatok jó képeket. Majd az enyémekhez megpróbálok jó képet vágni :))) Egyébként most készülök egy Canon gépet venni (1000D), bízom benne, ha nem is ilyen, de hasonlóan jó képeket készíthetek :)

    VálaszTörlés
  8. KisVirág, Köszönöm a kedves szavakat. Egyébként elárulom, hogy kategóriákkal gyengébb Canon gépem van annál amit te szeretnél vásárolni. Az 1000D egy tükörreflexes gép, nagyon komoly dolgokat lehet vele művelni. Mindenképpen csak ajánlani tudom! Nekem is az egyik vágyam egy ilyen gép. Remélem sok örömed fog benne telni.

    VálaszTörlés
  9. Akkor gondolom, az objektíved nem kutya :)) néztem azt is, de az most durva lenne, előbb ezt tanuljam meg kezelni, aztán jöhet a kiegészítő objektív :))

    VálaszTörlés
  10. Kedves KisVirág, ha hiszed, ha nem az én gépem egy kicsit tud csak többet mint egy pocket gép.
    Canon Powershot A720 IS

    VálaszTörlés

Ide írjál, ha véleményed van a bejegyzésről!