2010. november 23., kedd

Miért írok blogot folytatás

Utolsó bejegyzésem óta jó néhány helyen kellet elmagyaráznom, hogy miért érdemes blogot írni. Így hát adódik a lehetőség, megírom a blogomban. Vagy adhattam volna azt a címet is a bejegyzésemnek, hogy tíz dolog miért írj blogot. Valószínűleg sokat kell majd gondolkoznom, hogy tényleg meg legyen a 10. De ha ennyit nem is tudok azért néhányat megosztanék veletek.
- Először is vannak olyan ember típusok, akik magukban hordoznak mindent (boldogságot, bánatot, sérelmeket, fájdalmat....) és nem tudják, vagy félnek kimutatni, kibeszélni magukból. Ha pusztán egy zárt blogba írsz már az is javíthat a közérzeteden. Én mint azt már írtam exhibicionista vagyok ebből adódóan nem lesz zárt a blogom, de másoknak is ajánlom ezt a fajta nyitottságot, mivel, ha már odáig eljutottál, hogy leírod mi történt veled, (örömöt, bánatot, jót, rosszat...) miért ne tudhatnák meg azt mások. Sokszor egy vadidegen véleménye objektívebb mint a rokonságodból bárkié, hiszen nincs semmi ami befolyásolná. Persze ez nem jön be minden esetben, de hát ha ki sem próbálod?
- Másodszor, pedig a feleségem azok közé tartozik aki mostanában sokszor végighallgatta a témában a véleményemet,és egy nagyon érdekes és fontos dologra mutatott rá. Ez a feledékenység! Szüleinken tapasztaljuk, hogy anyu, és apu másképpen emlékeznek múltunkról. Ez színesebb abban az esetben, ha elvált szülőkről van szó :-) Nos ha vezetsz blogot, és valamilyen csoda folytán sokáig fent marad (természetesen csak ha csinálsz biztonsági másolatokat) akkor majdan mint egy élet könyvét elolvastathatod gyermekeddel. Mennyire szép és egyben szentimentális dolog, gondold csak végig!!!
És utoljára hagynám azt a sok egyéb dolgot amiért azt mondom írj blogot!


Mert jó érzés ha írhatsz.
Mert még jobb érzés, amikor jönnek a kommentek főleg, ha azok nem negatív visszajelzések.
Mert rájöhetsz, nem vagy egyedül, mások is írnak és olvasnak bolgot. Írásodból meríthetnek erőt, szerezhetnek tapasztalatot, vagy csak jó ötleteket. Tulajdon képen ez is egy formája az önzetlen adakozásnak.
Új barátságokra, kapcsolatokra tehetsz szert.
  Remélem nekem most sikerült ezzel a bejegyzéssel elérnem, hogy kedvet csináljak másoknak a blogíráshoz.

Ja és végezetül, lehet, hogy a feleségem is el kezd írni. Nem lenne semmi! Ő ugyanis igen zárkózott. No de majd meglátjuk.

6 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek veled Lajos. Ezért is írok blogot. A másolást még nem kezdtem el.Ebben segítségre szorulok. Egy az egyben szeretném menteni, de úgy tudom erre nincs lehetőség. Viszont rájöttem az enyém azért zárt, mert valószínű, hogy ilyen jellegű blogot(családról) amit én írok az csak a barátaimat, családot érdekelheti. Viszont Te belekezdtél egy másik blogírásba is. Annak megtudjuk valamikor az elérhetőségét? Orsi blogját(ha lesz ilyen vmikor) azt is szívesen olvasnám.
    P.S VERÉB NAGYON JÓ!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia Lala!
    Nagyon szép gondolatokról írsz, gratulálok. Valőban jó érzés ilyen szívmelengető dolgokról olvasni, és arról véleményt írni!
    Én ezt a videót megkaptam e-mail-ben, megnéztem már vagy százszor, mégsem tudom megunni. Örülök, hogy ilyen fiatalon meg tudod érteni az idősebb korosztály problémáját.
    Sok sikert a folytatáshoz!
    Puszillak: Hackerné Éva

    VálaszTörlés
  3. Kriszta: A másik blogomat is megtalálod a weboldalaim dobozban. Egyébként a biztonségi másolat is benne van a rendszerben a beállítások->alapbeállítások->Blogkezelő eszközök helyen.
    Köszönöm, hogy írtál!
    Lala

    VálaszTörlés
  4. Drága Éva,
    Nagyon örülök, hogy olvasod a blogomat. Annak meg még inkább, hogy tetszik is.
    Puszil az egész család.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök, hogy Joe bácsitó idetaláltam hozzád!
    :)
    /most jut eszembe, hogy nála el is felejtettem kommentelni, mert annyira itt-ragadtam nálad!/
    :)
    Tényleg jó a blogírás, bár évekig én is inkább csak csendes olvasóként voltam jelen, miközben folyamatosan azon agyaltam, miként kellene elkezdenem...
    Nagyon szimpatikus, ahogy írsz a családodról, gyerekekről, és akkor még a fotóidat nem is említettem...
    :)
    További jó blogolást és szép napot kívánok neked!

    VálaszTörlés
  6. Mónika, Köszönöm a kedves szavakat és nagyon örülök, hogy úgy döntöttél, olvasol a bejegyzéseimből.

    VálaszTörlés

Ide írjál, ha véleményed van a bejegyzésről!